Be prepared


De ééndaagse bouwt verder op de professionele ervaringen van Jef Staes en maakt gebruik van de ideeën en metaforen uit de Red Monkey boekenreeks. Als deelnemer ga je aan de slag met de Engine of Innovation Mindset Map die de leidraad vormt voor de agenda. Zo leer je een duidelijk framework en klare handvaten om ook in jouw team of organisatie de eerste stappen naar 3D te zetten.

Misschien ben je al bekend met de termen 2D en 3D. Ze vormen de basis voor veel van Jef's verhaal en benadrukken de grote shift die er aan het gebeuren is onder invloed van de enorme toename aan informatie.

Ter voorbereiding van de 'Rise of the Red Monkeys' vragen we iedereen zich alvast klaar te stomen vooraf. Zo wordt de leerervaring intenser en kunnen we meer diepgang brengen in de debatten.

Daarom vragen we een beetje voorbereiding van je. Deze bestaat uit drie delen.

  1. Bekijk een aantal video's van Jef
  2. Vertel ons je vragen en verwachtingen onderaan

We starten met een bespreking en discussie over de inhoud van onderstaande video's en jullie antwoorden op de vragenlijst. Sommigen zijn misschien al heel vertrouwd met Jef's kijk op innovatie, anderen misschien niet. Deze voorbereiding garandeert dat iedereen dezelfde basiskennis heeft, zodat we de dag met kracht en snelheid kunnen aanvatten.


VIDEO 1 : BEKIJK 'BRAKE FOR RED MONKEYS' - 14 MINUTEN

De Master Class gebruikt de begrippen 2D & 3D als een canvas. Het beschrijft de manier waarop de wereld fundamenteel is veranderd en welke impact dit heeft op mensen, teams en organisaties. 2D & 3D, samen met enkele andere basisbegrippen, worden toegelicht in drie video's.

De eerste video is: 'Behave ... Brake for Red Monkeys!' (YouTube)

Leerpunten: 2D/3D - Innovation - Conflict Based Innovation - Red Monkey Innovation Management - 3D-Respect


Video 2 : Je bent een Schaap - 30 minuten

In de tweede video gaat het over de impact van informatie op klassieke structuren. Hoe kunnen we aan een samenleving bouwen die geënt is op deze nieuwe 3D-realiteit? Wie passie heeft voor zijn talenten zal snel leren in deze wereld. Het is op die manier dat de nieuwe medewerker waarde creëert voor zichzelf en zijn werkgever, maar hoe gaan we hier mee om?

Je kan de video ook op YouTube bekijken.

Leerpunten: 2D/3D - 2D-Smarts or Sheep - 3D-Smarts - 2D-Education - 2D-Management - Extinction Level Event - PIT -The Competence Playlist - No Sheeping


Video 3: De rol van de Manager - 25 minuten

In de laatste video vertelt Jef zijn kijk op de manager. Wat was vroeger zijn rol, maar vooral wat is de rol van de manager in de toekomst. Jef licht kort toe wat de competenties zijn.

Bekijk de video hiernaast of op Youtube.

Leerpunten: Visioning - Casting - Learning - Investing - Management - 3D-Manager - HR-processen - Agility Competenties


Verwachtingen en vragen

Naam *
Naam