Thema's


ORGANISATIES OP ZOEK NAAR EEN NIEUW EVENWICHT

Ondervindt u ook dat uw organisatie het vandaag moeilijk heeft om toonaangevend te blijven in onze snel evoluerende omgeving? Waarom lijken processen die vroeger perfect werkten, plots meer kwaad dan goed te doen? Jef Staes neemt u mee in een cruciaal begrippenkader zoals 2D & 3D en het verschil tussen business- en cultuurinnovatie.

3D-BUSINESS UNITS ZIJN JUNGLES

Om ideeën een overlevingskans te geven, moet u strategisch omgaan met uw portfolio. Welke ideeën zijn klaar voor de markt? Hoe beschermt u prille, creatieve denkpistes? En hoe zorgt u ervoor dat die creativiteit bijdraagt tot de missie van uw organisatie? Dit alles vertelt Jef Staes aan de hand van zijn Red Monkey verhaal samen met de Portfolio Matrix, een handige tool om processen te structureren.

3D-MANAGERS ZIJN HELDEN

Samen gaan we op zoek naar 'Agility' en de hernieuwde rol van manager in deze manier van werken. Zo moet een manager vandaag een held zijn. Hij/zij moet durven opkomen voor de medewerkers, tegelijkertijd is kwetsbaarheid hun deel. Het idee dat managers de slimste van het team moeten zijn, is niet meer haalbaar. Om innovatie op een wendbare, effectieve manier te realiseren moeten ze het op een andere manier handig voor elkaar zien te krijgen. En daarvoor zijn nieuwe competenties vereist.

3D-ORGANISATIES ZIJN 'EOI CUBES'

Hoe creëert u een omgeving die innovatie bevordert in uw organisatie? Samen banen we ons een weg waarop organisaties de switch kunnen maken. Vier eenvoudige stappen en aantal zeer duidelijke richtlijnen ondersteunen CEO's en directieleden in een veranderingstraject. Zo leggen we de basis voor een klaar en duidelijk toekomstpad: actiegericht, met focus en praktische handvaten.