Aanpak


Deze Executive Awakening Class is gebouwd op de professionele ervaringen van Jef Staes en maakt gebruik van de ideeën en metaforen uit de Red Monkey boekenreeks. "Rise of the Red Monkeys" is echter meer dan een ééndaagse. Via een voor-en natraject verrijken we de leerervaring. Iedere deelnemer doorloopt drie verschillende fases:

1. Be Prepared

Misschien bent u al vertrouwd met de termen 2D en 3D. Ze vormen de basis voor Jef's visie en benadrukken de grote shift die vandaag plaatsgrijpt onder invloed van de immense toename aan beschikbare informatie.

Ter voorbereiding van de 'Rise of the Red Monkeys' vragen we u om u vooraf inhoudelijk klaar te stomen. Zo wordt de leerervaring intenser en kunnen we meer diepgang brengen in de debatten. Daarvoor nemen we u mee in de 'Be Prepared'-fase zodra u zich geregistreerd heeft.

2. Rise of the Red Monkeys

Tijdens de Awakening Class zelf komen er vier hoofdstukken aan bod. Elk hoofdstuk behandelt een ander onderdeel van Red Monkey Innovation Management. U kan hier meer details vinden over de inhoud van de dag.

Tijdens de dag gebruiken we de Engine of Innovation Mindset Map als leidraad. Hiermee krijgt u een duidelijk zicht op de verschillende ideeën en hun onderlinge verbanden. De dagsessie gaat door in het Nederlands, sommige leermaterialen en beelden zijn evenwel in het Engels opgemaakt.

3. Day After

Uw deelname aan "Rise of the Red Monkeys" is een beginpunt. Eens u geïnspireerd wordt door deze visie, kan u lid worden van een netwerk van 3D-denkers en -doeners. Zo krijgt u continu informatie over de realisaties die andere organisaties bereiken, kan u ervaringen uitwisselen, sparren met collega’s, …

Het Red Monkey verhaal is niet enkel een kader voor innovatie-processen, het is ook een innovatietaal. Met deze taal gaat u netwerken en debatteren met andere managers, wat ongetwijfeld uitmondt in nieuwe creatieve en confronterende ideeën - Red Monkeys.

Om dit voortdurende proces te faciliteren, is er het ledennetwerk onder de naam 'EOI Village'. Uw deelname aan de Awakening Class is tevens het toegangsticket tot deze omgeving én uw garantie dat u voortdurend uitgedaagd wordt om mee te innoveren.